Kampweek 

informatie

Praktische informatie voor ouders

 

Aanmelden: Onze kampweken beginnen altijd op maandag.

Interne deelnemers die voor het eerst komen: Maandag om 09:00

Interne deelnemers die vaker geweest zijn: Maandag om 09:30

Extern(+) deelnemers: Maandag om 10:00

Wij vragen u vanwege de logistiek deze tijden aan te houden. Op de aankomst-maandag zullen wij jullie voor de zeilschool, buiten ontvangen.

Ophalen:

Kampen Intern: zaterdagochtend 10:30 ophalen bij de zeilschool.

Kampen Extern: Einde week op vrijdag om 21:30 bij de zeilschool ophalen. Maandagochtend om 10:00 bij de zeilschool brengen. Andere dagen halen wij de kinderen om 09:00 op bij de parkeerplaats achter Brasserie MATT’S en om 17:30 brengen wij de kinderen weer bij het parkeerterrein achter Brasserie MATT’S op de Buitenkaag.

Kampen Extern+: Einde week op vrijdag om 21:30 bij de zeilschool. Maandagochtend om 10:00 bij de zeilschool brengen. Andere dagen halen wij de kinderen om 09:00 op bij de parkeerplaats achter Brasserie MATT’S en om 21:00 brengen wij de kinderen weer bij het parkeerterrein achter Brasserie MATT’S op de Buitenkaag.

Paklijst!

Belangrijkste dingen op paklijst Intern kamp:

  • regenkleding

  • waterschoenen

  • sportschoenen/gympen

  • slippers

  • slaapzak/dekbed

  • gewone en sportieve kleding

  • handdoeken

  • toiletspullen

  • zonnebrand

  • petje

  • zwemkleding

  • een big smile :)

Belangrijkste dingen op paklijst Extern(+) kamp: 

  • regenkleding 

  • waterschoenen

  • rugtas

  • gympen/sportieve schoenen

  • zwemkleding

  • handdoek

  • setje extra kleding/ondergoed

  • zonnebrand

  • petje

  • een big smile :)

Zwemvesten en wetsuits worden door de zeilschool zonder kosten ter beschikking gesteld. Het meenemen van waardevolle spullen wordt sterk afgeraden.
TIP: label de kleding van uw kind met naam en telefoonnummer! Logischerwijs zijn de kinderen lekker druk met van alles, behalve hun spulletjes. Er raakt dus nog wel eens wat kwijt. Om het verloren kledingstuk eerder terug te krijgen bij de eigenaar helpt ons dit enorm.

 
 

Uitgebreide informatie voor ouders

Wij voorzien u als ouders graag van de juiste informatie. Wanneer uw kind voor het eerst alleen op vakantie gaat, komen er veel vragen bij u boven. Dat is heel begrijpelijk! Mocht u nog vragen hebben na het lezen van deze informatie neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Bedtijden tijdens het kamp

Voor de kinderen gelden vaste bedtijden. De kinderen t/m 8 jr. gaan om 20:00 slapen, t/m 10 jr. om 21:00, t/m 12 jr. 21:30, t/m 14 jr. 22:00, t/m 16 jr. 23:00 en deelnemers boven de 16 jr. 00:00. Uiteraard is er een nachtwacht. Deze wordt verzorgd door 2 instructeurs. De instructeurs zullen altijd met z’n tweeën de slaapafdeling nalopen. Jongens en meisjes slapen gescheiden ook al zijn het broer en zus of vriendje en vriendinnetje.

Bereikbaarheid

Gedurende de vakantieweken is ons kantoor telefonisch bereikbaar tussen 09:00 en 18:00 op het telefoonnummer 0252-544333. Voor ouders die hun kind(eren) willen bellen zij zijn te bereiken tussen 09:00-09:30 en tussen 17:30 en 19:00 op telefoonnummer 0252-544514 of op hun eigen mobile telefoon. In de avonduren is het nummer van kantoor door verbonden naar één van de mobiele nummers van de leiding zodat u ons in geval van nood altijd kan bereiken.

Dagtocht

Tussen de middag wordt er geluncht op de zeilschool. Op woensdag of donderdag wordt er een dagtocht gevaren en zullen er lunchpakketten vanuit de zeilschool worden meegenomen. De cursisten krijgen overdag drinken vanuit de motorboot. Een pakje sap meegeven of wat zakgeld voor de snoepautomaat kan wenselijk zijn. Wij adviseren geen grote geldbedragen mee te geven!

Eten, Diëten en Medicatie

Het is belangrijk dat er goed wordt gegeten en gedronken tijdens een sportieve vakantieweek. De maaltijden, tussendoortjes, en drankjes zijn bij een kampweek inbegrepen. Ben je vegetarisch of volg je een dieet, geef dit dan aan op het inschrijfformulier of neem contact op met de zeilschool. Wij kunnen hier uiteraard rekening mee houden mits we het tijdig weten. Gebruik je medicijnen geef dat dan ook door bij het inschrijven of inchecken. Wij zorgen ervoor dat je deze tijdig inneemt. Bij alle programma’s wordt er limonade of water meegenomen. Vooral met warm weer is het van groot belang dat de kinderen voldoende drinken. Voor ouders ook fijn om te weten dat we hier allemaal op letten. In de middag krijgen de kinderen ook een tussendoortje in de vorm van een stuk fruit, ontbijtkoek, snoepje of een zakje chips.

Ongewenst gedrag

Pesten en discriminatie wordt niet getolereerd bij ons op de Kaag. Helaas komt het tegenwoordig steeds meer voor onder kinderen van alle leeftijden. Wij zijn ons daar dus ook van bewust en zullen daar alert op zijn en op gepaste wijze mee omgaan.

Alcohol, roken en drugs

Logischerwijs mogen de kinderen die bij ons op kamp zijn géén alcoholisch consumpties nuttigen en niet roken. Vanaf 18 jaar is het nuttigen van een biertje en roken op de daartoe aangewezen plek toegestaan, zij het met mate. Wij hanteren een zero tolerance beleid voor wat betreft drugs op onze locatie.
Op het moment dat wij anders zien zullen wij genoodzaakt zijn de ouders te informeren en om te vragen om hun kind per direct op te halen van het kamp.

Instructeurs/kampleiding

Iedere instructeur heeft een stageperiode van ongeveer zes weken doorlopen. Deze stage wordt afgerond met een examen voor CWO niveau IV en een Proeve van Bekwaamheid. Vanaf dat moment mogen ze zich zeilinstructeur 3 noemen en zelfstandig lesgeven aan beginnende en semi-gevorderde cursisten (gemiddeld bij 18 jarige leeftijd). Ook de zeilinstructeur 3 wordt nog begeleid door de zeilinstructeurs 4, de opleiders en de staf. De doelstelling van zeilschool “De Kaag” is cursisten van alle leeftijden precies te bieden wat zij willen. Het hoofddoel is een gezellige week waarbij veiligheid voorop staat en daarnaast een goede watersportopleiding. Om dit te kunnen bereiken leiden wij elk jaar onze instructeurs op. De instructeur heeft te allen tijde een voorbeeldfunctie ten opzichte van de kinderen en hier houden we dan ook rekening mee. De meeste instructeurs zijn ook cursist geweest bij ‘De Kaag’ of een andere CWO zeilschool. Alle instructeurs beschikken over de benodigde CWO diploma’s en de instructeurs die deel uitmaken van het stafteam hebben ook een BHV (bedrijfshulpverlening) diploma. Tijdens de zomermaanden is er een vast team voor de keuken en de huishouding. De organisatie wordt geleid door Guido van Rijn (eigenaar en zoon van oprichter Lex van Rijn). Samen met zijn team is hij verantwoordelijk voor de programmering, vloot en de algemene aansturing en organisatie.

Leeftijdscategorieën

Elk kamp hanteert een leeftijdsgroep. Ieder kind komt daarom in een groep met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Dat is voor het kind het leukste en is voor ons vanzelfsprekend. Alle dag- en avondactiviteiten zijn tevens afgestemd op de leeftijden van de kinderen

Parkeren

Omdat we op het eiland weinig parkeergelegenheid hebben adviseren wij u niet met de auto het eiland op te komen. U kunt parkeren achter Brasserie “MATT’S” op de Buitenkaag. Vervolgens kunt u de pont nemen en is het ongeveer 10 minuten lopen naar de zeilschool.

Thuis slapen of bij ons?

Voor de jongste kids, of voor kinderen die nog wat moeite hebben om ergens anders te slapen, bieden wij de externe variant. Je doet de hele dag vanaf 09:00 lekker mee maar gaat ’s avonds rond 17:30 weer naar huis. Een andere mogelijkheid is dat je ook nog deelneemt aan het avondprogramma en diner (extern +). Dan is de dag voor jou rond 20:30 afgelopen en komen je ouders je weer ophalen. Blijven slapen (intern) kan natuurlijk ook. Wanneer je bij ons blijft slapen beleef je het echte kamp gevoel!

Vervoersdienst naar de Zeilschool

De pont is gratis voor kinderen tot 8 jaar. Voor de oudere kinderen en ouders zijn de kosten € 1,00 voor een retour. Externe cursisten worden iedere dag bij opgehaald en afgezet. Het vaarprogramma begint om 9:30 en eindigt rond 17:00. ’s Ochtends om 9:00 halen wij hen op bij bij de parkeerplaats achter Brasserie MATT’S en ’s avonds tussen 17:30 en 17:45 voor de externe cursisten en om 20:45 voor de extern+ cursisten. Voor ouders geldt dat ze deze tijden aan dienen te houden voor het ophalen.

Verzekering

Aansprakelijkheid-, goederen-, reis- en/of ziektekostenverzekering van deelnemers dient men zelf te regelen. Eventuele gemaakte kosten zijn voor eigen rekening of voor rekening van uw verzekering.

Zakgeld/mobiele telefoons

Op “De Kaag” is een snoep- en blikjes automaat. Indien je intern verblijft raden wij aan maximaal 15 euro aan zakgeld mee te nemen. Om het voor jezelf makkelijk te maken kun je het beste kleingeld meenemen. Onze kampen zijn zo gezellig dat een mobiele telefoon eigenlijk niet nodig is maar kunnen op bepaalde tijden wel gebruikt worden. Tijdens een kampweek zullen wij dan ook verzoeken de mobiel in te leveren, die vervolgens tijdens de bepaalde tijden gebruikt kan worden. Wil je je telefoon liever niet mee nemen maar wel je ouders bellen? Dit kan, wij hebben hier een speciale telefoon voor. Laat andere elektronisch apparatuur zoals Nintendo, iPad etc thuis. Deze zullen niet gemist worden want er is genoeg te doen!

Gevonden voorwerpen

Mochten er spullen kwijtraken; op vrijdagavond en zaterdag worden alle gevonden voorwerpen verzameld in de eetzaal. Wij raden alle ouders aan hier goed naar te kijken. Deze spullen bewaren wij twee weken. Na deze twee weken worden de spullen naar een goed doel gebracht. Mist u toch iets, wij corresponderen niet telefonisch over gevonden voorwerpen. U kunt alleen een mail sturen naar info@dekaag.nl, als uw verloren voorwerpen gevonden zijn zullen wij deze naar u toe sturen, de kosten hiervoor bedragen € 15,- (binnen Nederland). Tip voor ouders; kijk op de site van goed-gemerkt om het zoekraken van spullen te voorkomen.

CWO Diploma’s op de Kaag

De Stichting CWO, Commissie Watersport Opleidingen, is een samenwerkingsverband van het Watersportverbond en de HISWA. Deze stichting stelt zich tot doel een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden.

Het CWO-systeem kent vele diploma’s. In principe heeft elke discipline drie diploma’s, een aantal disciplines zelfs vier. De opbouw van de diploma’s is bijna altijd dezelfde:

  • Diploma I geeft aan dat alle basisvaardigheden zijn geleerd.

  • Diploma II betekent dat er onder normale omstandigheden zelfstandig gevaren kan worden.

  • Diploma III wil zeggen dat men t/m windkracht 6 Beaufort kan zorgen voor een veilige vaart voor schip en bemanning.

Dit zijn de diploma’s die door consumenten bij ons behaald kunnen worden. Als je nog niet alle eisen beheerst krijg je een vorderingenstaat met daarop aangegeven welke eisen je al wel beheerst.

Geldigheid CWO

Als je een diploma eenmaal hebt gehaald blijft deze de rest van je leven geldig. Bij een vorderingenstaat werkt dat iets anders. Een vorderingenstaat is geldig in het jaar dat deze wordt uitgeschreven. Althans alle praktijkeisen, de theorie is 18 maanden na het uitschrijven geldig. Dit is zo omdat je als je de rest van het jaar niet zeilt en de hele winter niet zeilt je een hoop vaardigheden weer verleert kan zijn. Uiteraard pak je dat het volgende jaar wel weer sneller op.

Ook kunnen voor het uitschrijven van het diploma de eisen nog een keer opnieuw getoetst worden. Dit kan een instructeur doen als hij het idee heeft dat je toch nog even moet oefenen. Misschien ging dat aanleggen wel heel goed met weinig wind maar staat er de volgende keer wat meer wind. Een vorderingenstaat geeft dus aan wat je op dat moment kunt, het geeft niet aan wat je al hebt gehaald en wat je een volgende keer dus niet meer hoeft te doen.

We kijken wel altijd naar een vorderingenstaat, ook al is deze van het seizoen daarvoor. Dan weten de instructeurs namelijk wel wat jij de vorige keer hebt gedaan en kunnen ze daar de les op aanpassen. Zo kan je zo snel mogelijk door om je diploma te halen. Om echt zelfstandig te leren zeilen (CWO 3) heb je veel uren in een boot of op een windsurfplank nodig. En er zijn maar 3 diploma’s! Helaas betekent dat, dat je meestal niet elke cursus of zeilweek een nieuw diploma haalt.

Welk diploma

Voor alle verschillende disciplines begin je met je eerste diploma. Je zult het soms wel sneller oppikken als je al gewend bent in een andere boot maar je moet toch weer wennen. Je gaat toch nooit voor één diploma, de instructeurs geven les op het niveau waar jij aan toe bent. Soms kan dit in een groep best verschillen maar dat maakt niet uit. Je haalt dus altijd het diploma of de vorderingenstaat die bij jou niveau past.

Het kan soms wel even duren voordat je alle diploma’s hebt. Gemiddeld duurt het:

  • 1 week om je eerste diploma te halen

  • 2 weken om je tweede diploma te halen

  • 3 weken om je derde diploma te halen

Dan ben je dus al 6 weken bezig, en als er heel veel of juist heel weinig wind is duurt dit soms nog langer.

Als je bij een volwassen diploma zoals windsurfen, kielboot of zwaardboot CWO 3 gaat, schrijven wij geen vorderingenstaat meer uit. Voor dat diploma varen wij een praktijkexamen en moet je een theorie-examen doen. Je mag met dat diploma namelijk beginnen met lesgeven en dan moet je de boot of plank altijd onder controle hebben. Ook is het een voorbereiding voor iedereen die instructeur wilt worden want als je voor je 4e diploma op gaat moet je ook zo’n examen varen.

Zijn er toch nog vragen over een behaald of te behalen diploma? Mail of bel ons, we lichten het graag toe.

Bekijk hier onze Algemene Voorwaarden.