Info ouders/FAQ

Praktische info

Kampen Intern: zondag tussen 11.00-13.00 aanmelden, zaterdag 11.00 ophalen

Kampen Extern: Zondag tussen 11.00-13.00 aanmelden, einde week vrijdag om 21.30 uur. Andere dagen 9.00 wegbrengen bij de pont en 17.30/17.45 ophalen bij de pont (Buitenkaag)

Kampen Extern+: Zondag tussen 11.00-13.00 aanmelden, einde week vrijdag om 21.30 uur. Andere dagen 9.00 wegbrengen bij de pont en 20.30 ophalen bij de pont (Buitenkaag)

Belangrijkste dingen op paklijst Intern kamp: regenkleding, waterschoenen, slaapzak, gewone en sportieve kleding, handdoeken etc.

Belangrijkste dingen op paklijst Extern(+) kamp: regenkleding, waterschoenen, handdoek,setje extra kleding

Uitgebreide informatie voor ouders

Wij voorzien u als ouders graag van de juiste informatie. Wanneer uw kind voor het eerst alleen op vakantie gaat, komen er veel vragen bij u boven. Dat is heel begrijpelijk! Mocht u nog vragen hebben na het lezen van deze informatie neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Alcohol & roken
Logischerwijs mogen de kinderen die bij ons op kamp zijn géén alcoholisch consumpties nuttigen en niet roken. Vanaf 18 jaar is roken en het nuttigen van een biertje toegestaan zij het met mate.
Bedtijden
Voor de kinderen gelden vaste bed tijden. De kinderen t/m 8 jr. gaan om 20.00 uur slapen, t/m 10 jr. om 21.00 uur, t/m 12 jr. 21.30 uur, t/m 14 jr. 22.00 uur, t/m 16 jr. 23.00 uur en deelnemers boven de 16 jr. 00.00 uur. Uiteraard is er een nachtwacht. Deze wordt verzorgd door 1 instructeur en 1 instructrice. De instructeur/trices zullen altijd met z’n tweeën de slaapafdeling nalopen. Jongens en meisjes slapen gescheiden ook al zijn het broer en zus of vriendje en vriendinnetje.
Bereikbaarheid
Gedurende de vakantieweken is ons kantoor telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 18.00 op het telefoonnummer 0252-544333. Voor ouders die hun kind(eren) willen bellen zij zijn te bereiken tussen 08.30-09.00, tussen 13.00-14.00 en tussen 18.00 en 19.00 op telefoonnummer 0252-544514. In de avond uren is het nummer van kantoor door verbonden naar 1 van de mobiele nummers van de leiding zodat u ons in geval van nood altijd kan bereiken.
Dagtocht
Tussen de middag wordt er geluncht op de zeilschool. Op woensdag of donderdag wordt er een dagtocht gevaren en zullen er lunchpakketten vanuit de zeilschool worden meegenomen. De cursisten krijgen overdag drinken aan boord van het moederschip. Een pakje sap meegeven of wat zakgeld voor de snoepautomaat kan wenselijk zijn.
Eten, Diëten en Medicatie
Het is belangrijk dat er goed wordt gegeten en gedronken tijdens een sportieve vakantieweek. De maaltijden, tussendoortjes, en drankjes zijn bij een kampweek inbegrepen. Ben je vegetarisch of volg je een dieet, geef dit dan aan op het inschrijfformulier of neem contact op met de zeilschool. Wij kunnen hier uiteraard rekening mee houden mits we het tijdig weten. Gebruik je medicijnen geef dat dan ook door bij het inschrijven of inchecken. Wij zorgen ervoor dat je deze tijdig inneemt. Bij alle programma’s wordt er limonade of water meegenomen. Vooral met warm weer is het van groot belang dat de kinderen voldoende drinken. Voor ouders ook fijn om te weten dat we hier allemaal op letten. In de middag krijgen de kinderen ook een tussendoortje in de vorm van een stuk fruit, ontbijtkoek, snoepje of een zakje chips.
Gevonden voorwerpen
Mochten er spullen kwijtraken; op vrijdagavond en zaterdag worden alle gevonden voorwerpen verzameld in de eetzaal. Wij raden alle ouders aan hier goed naar te kijken. Deze spullen bewaren wij 2 weken. Na deze 2 weken worden de spullen naar een goed doel gebracht. Tip voor ouders; kijk op de site van goed-gemerkt om het zoek raken van spullen te voorkomen. Mocht er na het thuiskomen toch wat missen stuurt u dan een email naar info@dekaag.nl
Instructeurs/kampleiding
Iedere instructeur heeft een stageperiode van ongeveer 6 weken doorlopen. Deze stage wordt afgerond met een examen voor CWO niveau IV en een Proeve van Bekwaamheid. Vanaf dat moment mogen ze zich zeilinstructeur 3 noemen en zelfstandig lesgeven aan beginnende en semi-gevorderde cursisten (gemiddeld bij 18 jarige leeftijd). Ook de zeilinstructeur 3 wordt nog begeleid door de zeilinstructeurs 4, de opleiders en de staf. De doelstelling van zeilschool “De Kaag” is cursisten van alle leeftijden precies te bieden wat zij willen. Het hoofddoel is een gezellige week waarbij veiligheid voorop staat en daarnaast een goede watersportopleiding. Om dit te kunnen bereiken leiden wij elk jaar onze instructeurs op. De instructeur heeft te allen tijde een voorbeeldfunctie ten opzichte van de kinderen en hier houden we dan ook rekening mee. De meeste instructeurs zijn ook cursist geweest bij ‘De Kaag’ of een andere CWO zeilschool. Alle instructeurs beschikken over de benodigde CWO diploma’s en de instructeurs die deel uitmaken van het stafteam hebben ook een BHV (bedrijfs hulp verlening) diploma. Tijdens de zomermaanden is er een vast team voor de keuken en de huishouding. Het kantoor wordt bemand door de eigenaresse Martine van Rijn-Groenendijk samen met Wendy Kouwenhoven. Medevennoot Stef van Gruythuisen is in samenwerking met Guido van Rijn (eigenaar en zoon van oprichter Lex van Rijn) verantwoordelijk voor de programmering, vloot en de algemene aansturing
Leeftijdscategorieën
Elk kamp hanteert een leeftijdsgroep, zie ook “welk programma“. Ieder kind komt daarom in een groep met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Dat is voor het kind het leukste en is voor ons vanzelfsprekend. Alle dag- en avondactiviteiten zijn tevens afgestemd op de leeftijden van de kinderen
Paklijst
Het meenemen van kussen en kussensloop is niet nodig. Denk wel aan een slaapzak of dekbed en regenkleding Verder; gymschoenen, sport- en badkleding, handdoeken, zonnebrand en toiletspullen. Zwemvesten en wetsuits worden door de zeilschool gratis ter beschikking gesteld. Het meenemen van waardevolle spullen wordt sterk afgeraden.
Parkeren
Omdat we ouders parkeren informatie zeilschool de kaagop het eiland weinig parkeergelegenheid hebben adviseren wij u niet met de auto het eiland op te komen. U kunt parkeren achter restaurant “Kaagzicht” op de Buitenkaag. Vervolgens kunt u de pont nemen en is het ongeveer 10 minuten lopen naar de zeilschool. Voor het ophalen van de bagage wordt gezorgd. Deze halen wij met het treintje bij de pont op.
Thuis slapen of bij ons?
Voor de jongste kids, of voor kinderen die nog wat moeite hebben om ergens anders te slapen, bieden wij de externe variant. Je doet de hele dag vanaf 09.00 lekker mee maar gaat ’s avonds rond half 6 weer naar huis. Een andere mogelijkheid is dat je ook nog deelneemt aan het avondprogramma en diner (extern +). Dan is de dag voor jou rond half negen ’s avonds afgelopen en komen je ouders je weer ophalen. Blijven slapen (intern) kan natuurlijk ook. Wanneer je bij ons blijft slapen beleef je het echte kamp gevoel!
Vervoersdienst naar de Zeilschool
De pont is gratis voor kinderen tot 8 jaar. Voor de oudere kinderen en ouders zijn de kosten € 1,00 voor een retour. Externe cursisten worden iedere dag bij het pontje opgehaald en afgezet. ’s Ochtends komt het treintje om 9.00 uur naar de pont en ’s avonds tussen 17.30 en 17.45 uur voor de externe cursisten en om 20.45 voor de extern+ cursisten. Het vaarprogramma begint om 9.30 uur en eindigt rond 17.00 uur. Voor ouders geldt dat ze deze tijden aan dienen te houden
Verzekering
Aansprakelijkheid-, goederen-, reis- en/of ziektekostenverzekering van deelnemers dient men zelf te regelen. Eventuele gemaakte kosten zijn voor eigen rekening of voor rekening van uw verzekering
Zakgeld/mobiele telefoons
Op “De Kaag” is een snoep- en een blikjes automaat. Indien je intern verblijft raden wij aan maximaal 15 euro aan zakgeld mee te nemen. Om het voor jezelf makkelijk te maken kun je het beste kleingeld meenemen. Mobiele telefoons zijn toegestaan maar alleen op bepaalde tijden. Wil je je telefoon liever niet mee nemen maar wel je ouders bellen? dit kan wij hebben hier een speciale telefoon voor (€ 0,20). Laat andere elektronisch apparatuur zoals Nintendo, Ipod etc thuis. Deze zullen niet gemist worden want er is genoeg te doen!

 

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Sinds 1952 heeft “De Kaag” al meer dan 150.000 bezoekers uit alle windstreken ontvangen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al drie generaties van dienst mogen zijn. Vanuit onze locatie hebben veel gasten kennis gemaakt met het zeilen, hun eerste camp of schoolwerkweek beleefd, andere mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Lees verder