Waarom Zeilschool de Kaag

Waarom Zeilschool de Kaag

14 redenen om voor zeilschool De Kaag te kiezen

 1. Zeilschool de Kaag is in 1952 opgericht door Lex van Rijn (een familiebedrijf) en bestaat al ruim 65 jaar! Als familiebedrijf staat persoonlijke aandacht bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn trots dat we al 3 generaties van dienst mogen zijn.
 2. Onze dienstverlening wordt regelmatig gewaardeerd door (overheids)organisaties. Zo hebben wij o.a de prijs van Ondernemingsvereniging Kaag en Braassem, beste bedrijf in de sector dienstverlening, in ontvangst mogen nemen.
 3. Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Geen extra kosten voor bijvoorbeeld de huur van wetsuit of zwemvest! Alle prijzen zijn All-in en inclusief BTW.
 4. Wij werken met een team van gemotiveerde, betrouwbare en goed opgeleide medewerkers en niet alleen met studenten. De leden van ons stafteam hebben allemaal een BHV diploma en staan onder begeleiding van een gekwalificeerde directie die zijn/haar opleiding heeft gevolgd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.
 5. Onze keuken wordt bemand door een professionele keukenbrigade. Een chef-kok met de juiste papieren en een team voor de huishouding. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken of je wel de juiste vitamines binnen krijgt en of de toiletten zijn gepoetst. Daar zorgen wij voor!
 6. Voor iedere leeftijd en ieder niveau bieden wij een passend programma. Jouw ontwikkeling in de sport is voor ons belangrijk. Wanneer jij plezier hebt leer je het snelst! Wij zijn onder andere lid van het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen. Zo kun je bij zeilschool de Kaag dus ook de stap maken naar het wedstrijdcircuit.
 7. Wij ontwikkelen als enige zeilschool in Nederland, in samenwerking met Optiparts, speciale zeilen en schoten voor ieder weertype. Uiteraard doen we dit om de veiligheid te optimaliseren en om jou een goed gevoel te geven over de lessen die je bij ons volgt.
 8. Al ons personeel heeft maar één doel; jou een leuke week bezorgen in een veilige en gezellige omgeving. Nog een voorbeeld dat veiligheid bij ons ‘top of mind’ is zijn de propguards die al onze buitenboordmotoren bezitten.
 9. Wanneer je bij ons een week intern (met slapen) verblijft kan je ook een keer GRATIS waterskiën!
 10. Zeilschool De Kaag aangesloten bij het CWO en de HISWA. Dit zijn twee keurmerken waardoor jij als consument weet dat je voor de juiste zeilschool hebt gekozen. Bijkomend voordeel is dat je bij ons je CWO diploma’s kan halen zodat je weet wat je vorderingen zijn.
 11. De Kagerplassen zijn uniek. Nergens in Nederland vindt je een plassengebied met zoveel eilandjes en beschutte plekjes. De variatie is groot waardoor de Kagerplassen uitermate geschikt zijn voor de beginnende maar ook zeker voor de gevorderde zeilers.
 12. Onze accommodatie ligt direct aan de plas (Eijmerspoel), dus je hoeft niet eerst in een sleepje naar een plas toe. Er is op de Eijmerspoel geen beroepsvaart.
 13. Alle jeugdboten, zwaardboten en de surfers hebben een eigen ponton als uitvalsbasis. Hier kan je terugkomen voor wat uitleg of een rustmoment. Ook heeft elke groep minimaal 2 instructeurs, 1 op het ponton en 1 die jou tips geeft vanuit de motorboot.
 14. Onze accommodatie heeft geen slaapzalen maar bestaat uit 5 afdelingen met in totaal 20 kamers ( 2-8 personen per kamer). Zo slaap je bij ons altijd met leeftijdsgenoten op een kamer. De accommodatie is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien (oa. een sauna en jaccuzzi).

 

De Kaag Martien

Sinds 1952 heeft “De Kaag” al meer dan 150.000 bezoekers uit alle windstreken ontvangen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al drie generaties van dienst mogen zijn. Vanuit onze locatie hebben veel gasten kennis gemaakt met het zeilen, hun eerste camp of schoolwerkweek beleefd, andere mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Lees verder

Zeilschool HISWA Zeilschool CWO