Mogelijkheden

Windsurfen, kanovaren, botterzeilen, waterskiën, catamaran of miniji’s en kielbootzeilen. Door het ruime aanbod van “De Kaag” zit er altijd wel iets bij waarvan je helemaal uit je dak gaat!  Daarnaast kunnen wij in samenwerking met onze partners ook op het land een aantrekkelijk programma bieden. U kunt op onze accommodatie verblijven op basis van zelfverzorging, ontbijt, half pension, maar ook met volledige catering.

Onderstaand treft u een aantal mogelijkheden van de activiteiten op het water.

Catamaran/ Miniji’s In de trapeze over het water suizen op één drijver. Of bestuur je liever een mini 12 meter jacht met je voeten. Het kan! En één ding is zeker je verveelt je geen moment!

Windsurfen Leer de basisprincipes van deze coole sport!
 Nadat je de basisvaardigheden zoals evenwicht, windroos en het optuigen onder de knie hebt, kun je beginnen aan het echte werk. Dan zal het niet lang meer duren of je bent verslaafd aan deze super sport.

Waterskiën/Wakeboarden Iedere leerling die bij ons achter de skiboot op de ski’s heeft gestaan komt met een big smile het water af.
Je eerste waterski ervaring, die vergeet je je hele leven niet meer! Met de ski-nautique scheur je over het water. Deze boot is voorzien van een boom (hulpstang). De boom maakt het zo eenvoudig dat je binnen no-time met je voeten op het water staat.

Kielbootzeilen Gezellig met zijn vieren of vijven in de 16m2 of Valk. Een ideale boot om de eerste beginselen van het zeilen onder de knie te krijgen, maar ook om de omgeving op het water wat beter te verkennen.

Kanovaren Ontdek met je groep de kleine slootjes en eilandjes van de Kagerplassen. Alleen, met z’n 2-en of met z’n 10-en in een kano, alles kan. Of wil je liever een wedstrijdje polo kanoën?

Botter zeilen Varend op dit ruim 125 jaar oude voormalige vissersschip, waant u zich opde vroegere Zuiderzee en kunt u de zilte zeelucht opsnuiven. Of u nu actief mee wilt varen (zelf de zeilen hijsen, de zwaarden optrekken, zelf aan het roer) of liever vanaf het
voordek in de zon het zwoegen van anderen gadeslaat, zeilen op de Kagerplassen met de BU 112 is een unieke, onvergetelijke ervaring.

Het maximum aantal passagiers bedraagt 20 personen.  Zeilen met de botter is ook zeer geschikt voor een team of afdelingsuitje.

Overzicht dagindeling schoolwerkweek;

08.30 ontbijt

09.30-12.30 water of land programma

13.00 lunch

14.00-17.00 water op land programma

18.00 diner

19.30 avondprogramma

De Kaag Martien

Sinds 1952 heeft “De Kaag” al meer dan 150.000 bezoekers uit alle windstreken ontvangen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al drie generaties van dienst mogen zijn. Vanuit onze locatie hebben veel gasten kennis gemaakt met het zeilen, hun eerste camp of schoolwerkweek beleefd, andere mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Lees verder

Zeilschool HISWA Zeilschool CWO