Groepsaccommodatie

De Kaag Watersport Academy en Groepsaccommodatie ligt in het dorpje Kaag op een eiland in de Kagerplassen. Deze unieke locatie, midden in de Randstad, is alleen per pont (24 uur per dag) bereikbaar. Op het eiland bevinden zich o.a. een sportveld en een kaasboerderij. Er is een speeltuin op slechts 200 meter afstand van de accommodatie. Ook kunt u hiervandaan uitstapjes maken naar de Keukenhof, het bos of het strand. Maar ook naar steden als Amsterdam, Leiden of Den Haag. Dit alles binnen een straal van 20 km!

Loop via google maps door onze locatie

Bekijk hier onze accommodatie

De voorzieningen
De accommodatie is verdeeld in een gemeenschappelijke ruimte met piano, een knusse open haard en bar. De eetzaal is ingericht voor 90 personen. Ook is er een recreatiezaal met o.a. een tafeltennistafel, grootbeeld TV, DVD, video en disco-installatie. In de zaal is een beamer en whiteboard beschikbaar zodat deze ook door kleine groepen gebruikt kan worden als vergaderzaal. Tevens is er een ruime, met professionele apparatuur ingerichte keuken. En aan de achterkant van de accommodatie ligt de sfeervol ingerichte tuin, direct aan de haven en voorzien van een verwarmde jaccuzzi met uitzicht over de Kagerplassen. Daarnaast zetten we graag de sauna voor u aan om lekker te ontspannen.

De slaapvertrekken
De slaapkamers zijn voorzien van stapelbedden en zijn verdeeld in 2 x tweepersoonskamer (1 stapelbed) 2x vierpersoonskamers, met eigen douche, toilet, enkele bedden en balkon op het zuiden, 8 vierpersoonskamer, 3 zespersoonskamer en 1 achtpersoonskamer.
Op de afdelingen zijn gezamenlijke douches en sanitaire voorzieningen.

De mogelijkheden
Onze accommodatie biedt overnachtingsmogelijkheden op basis van zelfverzorging (november tot en met april) of geheel verzorgd (mei tot en met oktober). In de maand april zijn er meerdere mogelijkheden waar wij u graag over informeren. Het is een uitstekende accommodatie voor trainingen, repetities van bijvoorbeeld toneel- of zangverenigingen, een familiereünie, clubmeeting etc. Uiteraard zijn er volop mogelijkheden om uw evenement aan te vullen met de diverse watersportprogramma’s die De Kaag u kan bieden. Kijkt u daarvoor onder het kopje Bedrijfsuitjes.

Mocht u speciale wensen hebben of geadviseerd willen worden, neemt u dan contact met ons op, telefonisch 0252 544 333 of per mail info@dekaag.nl. Uiteraard bent u, na afspraak, altijd welkom op onze locatie!

Voor studentenverenigingen en voetbalclubs biedt onze accommodatie helaas geen mogelijkheden tot verhuur.

Er is van alles te doen op Kaageiland

KAAGEILAND – Vanuit de Stal start het gratis te bewandelen Laarzenpad, dat meer aandacht verdient dan het heeft. Het pad met wegverwijzing loopt dwars door het poldergebied op Kaageiland. Het dragen van laarzen daarbij is, zoals de naam al verraadt, geen overbodige luxe.

Via een aantal geplaveide kronkelstukjes belanden de uitvoerders van deze tocht al snel in de prachtige weilanden. Dat betekent ouderwets soppen en goed uitkijken om niet in de koeienvla te stappen. In het begin is met een trekvlot het eilandje Patmos, met de grootte van een flinke postzegel, te bezoeken.

Het gepruts op twee benen wordt verder ruimschoots beloond. Prachtig bloeiende zwanenbloemen sieren de slootkanten. Hun paarse kleur contrasteert op dit moment sterk met het felle groen. Tientallen bruine kikkers springen in het water tijdens het passeren. Met een klein beetje geluk ontdekt de wandelaar in deze tijd tussen het kroos het mannetje van de kleine watersalamander. Die wappert in het water met zijn felgekleurde staart om de dames te imponeren.

Het valt op tijdens het lopen dat er veel kapotte eendenmossels op het gras liggen. Vogels vissen die uit het water om ze vervolgens op te peuzelen. Niet iedereen is overigens blij met de wandelaars. Sterntjes en scholeksters mopperen er flink op los als een wandelaar in hun buurt komt. Ook de imposante witte zwanen kijken niet al te vrolijk.

Molen

Na circa drie kilometer komt de molen in zicht. Wie geluk heeft, treft molenaar Jan Verhaar die de passanten graag rondleidt in zijn schitterend bijgehouden molen. Soms staat hij te sjorren aan het grote wiel om de wieken meer wind te laten vangen.

De reiger is een veel geziene gast hier, maar ook de ooievaar laat zich tegenwoordig vaker zien, tot groot ongenoegen van de kikkerpopulatie. Wulpen, kieviten en tureluurs behoren zeker tot de autochtonen.

De exacte afstand van deze heerlijke tocht is wat moeilijk in te schatten. Volgens de molenaar zijn er momenteel twee varianten bij de uitvoer. De ene leidt de wandelaar op de t-kruizing naar links waardoor hij langs de bomenrij op de dijk weer terugloopt. De andere mogelijkheid is via de molen haaks door het weiland weer de terugweg te nemen. Deze variant is circa vier kilometer.

Al met al is het een wandeling die uiteraard hongerig en dorstig maakt. Niet geheel toevallig zijn er dan ook vele terrasjes in de nabijheid om de innerlijke mens te sterken.

De Kaag Martien

Sinds 1952 heeft “De Kaag” al meer dan 150.000 bezoekers uit alle windstreken ontvangen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al drie generaties van dienst mogen zijn. Vanuit onze locatie hebben veel gasten kennis gemaakt met het zeilen, hun eerste camp of schoolwerkweek beleefd, andere mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Lees verder

Zeilschool HISWA Zeilschool CWO