Botterzeilen

Botterzeilen & Schippersdiner

Wij ontvangen u en uw gezelschap graag met een kopje koffie of thee en iets lekkers op onze gezellige en nautische accommodatie.
Uw schipper staat klaar om samen met het gezelschap naar de haven te vertrekken vanaf waar we de Kagerplassen op gaan.

Waant u zich met elkaar eens terug in de tijd van de visserij met de Botter. Een mooie tocht van 3 of 6 uur over de Kagerplassen. Ondertussen worden de zeilen gezet en de zwaarden gelaten, u bent van harte welkom de schipper hierbij te helpen. Luistert u naar zijn verhalen onder het genot van een schippersbitter en uiteraard met toast en vis uit de Zuiderzee.

Eenmaal terug aan wal serveren wij een heerlijk Captainsdiner voor u. Captains diner, de naam zegt het al, werd gegeten aan de tafel van de kapitein. Ook nu wordt het nog vaak na zeilraces of lange tochten geserveerd. Jong, oud, rijk of arm iedereen geniet van zo’n feestelijk maal. De kapitein kon het zich veroorloven “duurdere”gerechten aan boord mee te nemen op reis. Zoals uien, spek, bonen en rijst. Een Captains diner wordt ook wel Hollandse rijsttafel genoemd. Geniet samen met collega’s vrienden of familie van een heerlijke Oer-Hollandse Bottertocht waarna een heerlijk Captains diner voor u klaar staat in op onze gezellige accommodatie.

De Bottertocht is te boeken vanaf maart t/m oktober.

Kosten: vanaf € 45,00 per persoon*
Wat krijgt u daarvoor?
-Bottertocht van 3 uur over de Kagerplassen incl. schipper voor max. 20 personen
-Botterhapjes worden aan boord verzorgd tijdens de tocht
-Geheel verzorgd Captains diner voor 20 personen
*Exclusief drankjes. Drank op nacalculatie of afkoop

De schipper vertelt u tijdens de reis graag meer over de eigenaardigheden en geschiedenis van de Botter. Het maximum aantal passagiers bedraagt 20 personen. Een dag of dagdeel op de BU 112 is ideaal als familiedag, teamuitje of bedrijfsevenement. Voor vertrek bieden wij u koffie met een stevige koek, of heeft u liever een uitgebreide picknick – lunch of BBQ bij terugkomst?
Dat behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Neemt u voor een uitgebreider arrangement of meer mogelijkheden contact met ons op, wij denken graag met u mee.

De Kaag Martien

Sinds 1952 heeft “De Kaag” al meer dan 150.000 bezoekers uit alle windstreken ontvangen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al drie generaties van dienst mogen zijn. Vanuit onze locatie hebben veel gasten kennis gemaakt met het zeilen, hun eerste camp of schoolwerkweek beleefd, andere mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Lees verder

Zeilschool HISWA Zeilschool CWO