Botterverhuur

Varend op dit ruim 125 jaar oude voormalige vissersschip, waant u zich op de vroegere Zuiderzee en kunt u de zilte zeelucht opsnuiven.

Of u nu actief mee wilt varen (zelf de zeilen hijsen, de zwaarden optrekken, zelf aan het roer) of liever vanaf het voordek in de zon het zwoegen van andere gadeslaat, zeilen op de Kagerplassen met de BU 112 is een unieke, onvergetelijke ervaring.

De volledig van eikenhout gebouwde platbodem gaat regelmatig ’s winters voor onderhoud- en restauratiewerkzaamheden naar de werf in Spakenburg, waar de blikvanger en trots van onze vloot in goede handen is. Op deze werf (Nieuwboer) werd het schip in 1887 gebouwd. De schipper vertelt u tijdens de reis graag meer over de eigenaardigheden en geschiedenis van het schip. Het maximum aantal passagiers bedraagt 20 personen. Indien gewenst kunt U de tochtlaten eindigen op de Dieperpoel waar onze waterskiboot klaar ligt. De sportievelingen onder uw gezelschap kunnen dan een rondje waterskiën terwijl de rest van de groep hun kunsten bewondert vanaf het dek.

Sinds 1952 heeft “De Kaag” al meer dan 150.000 bezoekers uit alle windstreken ontvangen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al drie generaties van dienst mogen zijn. Vanuit onze locatie hebben veel gasten kennis gemaakt met het zeilen, hun eerste camp of schoolwerkweek beleefd, andere mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Lees verder