Zeilen in de Optimist

Vanaf 6 jaar kun je bij ons leren zeilen! Je begint in een speciaal bootje; de Optimist! 
De Optimist is de veiligste en de leukste van alle kleine zwaardboten. Deze 1-persoons scheepjes zeilen uitstekend en kunnen niet zinken. Samen met de begeleiding maak je je bootje klaar voor vertrek.

Wij ontwikkelden als enige zeilschool in Nederland, in samenwerking met Optiparts, speciale zeilen en schoten voor ieder weertype. Uiteraard doen we dit om de veiligheid te optimaliseren en om jou een goed gevoel te geven over de lessen die je bij ons volgt. Daarnaast zijn onze gieken voorzien van bumpers en heb jij uiteraard altijd een zwemvest aan. Wel zo’n prettig idee!

Oefenen doe je in je eentje, maar je zit met allemaal leeftijdsgenoten in een groep. Uiteraard wordt deze groep begeleid door onze ervaren, CWO-gediplomeerde instructeurs. We varen op de Westerbroekplas. Na een week is het mogelijk om zelf te zeilen en een CWO-diploma halen. Natuurlijk leer je ook wat van de theorie. En… vergeet je goede humeur niet, want een optimist past het best in een Optimist! Lijkt jou die optimist wel wat… Schrijf je dan snel in! Wij bieden diversen programma’s. Van een ochtend of middag tot een hele week. Alles is mogelijk.