Zeilen in de RS Tera

De RS Tera is een moderne, gebruiksvriendelijke boot die uitermate geschikt is om de jongeren kennis te laten maken met de snelheid die een zwaardboot kan hebben. Door de vele mogelijkheden van de boot zullen ze al snel niets anders willen dan zeilen. Met de RS Tera kan zowel recreatief als wedstrijdmatig gezeild worden. Geen wonder dat de RS Tera binnen twee jaar tijd  één van de populairste RS boten is geworden.

De RS Tera vindt op de zeilschool een plaats tussen de Laser Bug en de O’pen Bic in. We zullen bij dit programma dan ook extra veel aandacht besteden aan het wedstrijdzeilen zowel in spelvorm als met de officiële regels. De instructeurs zijn namelijk ook wedstrijdtrainers opgeleid in samenwerking met het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen.

Op dagtocht met de RS Tera

Op donderdag kiezen jullie het ruime sop, lange stukken planeren over de grotere plassen op de Kaag. Of een wedstrijd wie het snelste op de eindbestemming is. Natuurlijk ben je niet alleen maar is de instructeur in de motorboot altijd dichtbij. We varen alle dagen van 9.30 tot 17.00 uur.

Na het zeilen

Blijf je bij ons slapen (intern) dan hoef je je ’s avonds niet te vervelen. Nadat je de hele dag lekker op het water bent geweest en hebt gegeten, beginnen we met het avondprogramma. Een keer waterskiën, andere watersporten proberen, een gaaf spel op het eiland of gewoon een avond film om een beetje bij te komen. Je slaapt samen met je (nieuwe) vrienden of vriendinnen op een kamer. Jongens en meiden slapen natuurlijk wel op een aparte afdeling.
 Thuis slapen in je eigen bed? Dat is voor onze jongere gasten geen probleem! Bij ons kan je ook extern deelnemen aan het zeilkamp. Wij halen je elke ochtend tussen 09.00 en 09.15 uur op bij de pont. Tussen de middag kan je lekker met ons mee eten op de zeilschool en tussen 17.30 en 17.45 kunnen je ouders je weer ophalen bij de pont of als je wilt om 20.30 na het avondprogramma. Op vrijdag, de laatste avond, hebben we een lekkere barbecue, gezellige bonte avond en diploma-uitreiking. Met als afsluiting een gave disco!