Zeilen in een Kielboot (16m2)

De Kaag ligt op een uniek eiland midden in de Randstad! Je krijgt al meteen het vakantie gevoel als je op het pontje stapt om naar ons toe te komen. We varen in de 16m2 met maximaal 4 personen en een instructeur. Dat is hartstikke gezellig en je maakt zo snel nieuwe vrienden. ‘s Ochtends zeilen we op onze oefenplas om na de lunch een tocht te varen naar een van de dorpen in de omgeving. Tijdens de tocht brengen we de oefenstof in praktijk. Op deze manier ontdek je de Kaag met al haar leuke eilandjes. Je kunt je voor verschillende niveaus inschrijven. Bij het maken van een bootindeling houden wij rekening met niveau en leeftijdsverschillen.

CWO
CWO staat voor Commissie Watersport Opleiding. Wij werken met CWO-gediplomeerde instructeurs. Deze commissie staat garant voor kwaliteit. Bij ons kun je als cursist drie CWO-erkende diploma’s halen.

Ook als je nog nooit eerder hebt gezeild is het mogelijk om in een cursusweek je CWO Kielboot I diploma te halen. Je leert de basisprincipes van het zeilen, zoals hijsen en strijken, zeilstanden, overstag en gijpen maar ook afmeren en bomen. Als je al vaker gezeild hebt ga je voor het CWO Kielboot II diploma, gemiddeld duurt dit 2 weken nadat je je eerste diploma hebt gehaald. Je wordt dan voorbereid om zelfstandig met een boot te kunnen varen. De gevorderden gaan natuurlijk voor hun CWO Kielboot diploma III vaak zijn er 3 weken na CWO 2 nodig om dit te halen. Hier stomen we je klaar om onder alle omstandigheden de boot zelfstandig te kunnen varen. Ook zul je de theoretische achtergronden van het zeilen moeten leren (o.a. knopen en reglementen). Theorie wordt voornamelijk overdag gegeven zodat er ’s avonds tijd overblijft voor andere leuke dingen.

Zo zie je maar! Er zijn uitdagingen genoeg in de 16m2. Onze instructeurs zullen er samen met jou een week van maken om nooit te vergeten!

Programma
De vaartijden zijn van 09.30 tot 17.00 uur met natuurlijk een pauze om lekker te lunchen en te chillen op de Watersport Academy. Ook ’s avonds is er genoeg te doen. Als het mooi weer is springen van de Blob, suppolo of gewoon lekker chillen bij het  kampvuur. Zo leer je meteen je (nieuwe) vrienden kennen! Op vrijdag gaan we met zijn allen genieten van de barbecue en het slotfeest. Of wat dacht je van een exotische beachparty?