Zeilen in de Optimist

Vanaf 6 jaar kun je bij ons leren zeilen in de Optimist. Je begint in een speciaal bootje; de Optimist! 
De Optimist is de veiligste en de leukste van alle kleine zwaardboten. Deze 1-persoons scheepjes zeilen uitstekend en kunnen niet zinken. Samen met de begeleiding maak je je bootje klaar voor vertrek. Op naar het Optimisteneiland! Dit drijvende “eiland” is speciaal voor de kids aangeschaft en ligt op een beschut plekje midden op de Eijmerspoel.

Wij ontwikkelden als enige zeilschool in Nederland, in samenwerking met Optiparts, speciale zeilen en schoten voor ieder weertype. Uiteraard doen we dit om de veiligheid te optimaliseren en om jou een goed gevoel te geven over de lessen die je bij ons volgt. Daarnaast zijn onze gieken voorzien van bumpers en heb jij uiteraard altijd een zwemvest aan. Wel zo’n prettig idee!

Oefenen doe je in je eentje, maar je zit met allemaal leeftijdsgenoten in een groep. Uiteraard wordt deze groep begeleid door onze ervaren, CWO-gediplomeerde instructeurs. We varen op een rustig deel van de Kagerplassen, de Eijmerspoel, direct tegenover de accommodatie. Na een week is het mogelijk om zelf te zeilen en een CWO-diploma halen. Natuurlijk leer je ook wat van de theorie. En… vergeet je goede humeur niet, want een optimist past het best in een Optimist! Lijkt jou die optimist wel wat… Schrijf je dan snel in! Wij bieden diversen programma’s. Van een ochtend of middag tot een hele week. Alles is mogelijk.

Dagtocht
Op donderdag kiezen onze bootjes met hun schippers, als het weer het toelaat het ruimere sop! De instructeurs nemen voldoende limonade en overige lekkernijen mee en ’s ochtends maak je bij het ontbijt een lekker lunchpakketje voor jezelf. Natuurlijk zijn er volgbootjes die de tocht begeleiden. Een mooie manier om de Kagerplassen te verkennen!

Na het zeilen
Blijf je bij ons slapen (intern) in de vakanties dan hoef je je ’s avonds niet te vervelen. Nadat je de hele dag lekker op het water bent geweest en hebt gegeten, beginnen we met het avondprogramma. Het grote waterspel, Acrobungee of een speurtocht zijn een aantal voorbeelden. Je slaapt samen met je (nieuwe) vriendjes of vriendinnetjes op een kamer en de kids begeleiders komen je welterusten zeggen. Op vrijdagavond, na de diploma-uitreiking en barbecue, hebben wij een bonte avond met als afsluiting een discofeest. De kinderen zijn voortdurend onder begeleiding zowel aan de wal als op het water. Het gaat erom dat zowel de ouders als de kinderen een onbezorgde week hebben. Voldoende nachtrust is een must! Zodat overdag de kinderen weer fit het water op gaan. Het meebrengen van een zwemvest is niet nodig, deze wordt door “De Kaag” ter beschikking gesteld.

Thuis slapen in je eigen bed? Dat is voor onze jongere gasten geen probleem! Bij ons kan je ook als EXTERN en EXTERN PLUS deelnemen aan het camp. Wij halen je elke ochtend rond 09.00 uur op bij de pont. Tussen de middag kan je lekker met ons mee eten op de zeilschool en rond 17.30 kunnen je ouders je weer afhalen bij de pont (Extern). Wil je ook blijven eten en mee doen met het avondprogramma kies dan voor de Extern Plus variant. Op vrijdagavond sluiten wij de week af met een heerlijke barbecue in de tuin gevolgd door de bonte avond en een discofeest!