Zeilen in de Laser

Eenmanszwaardboot voor de zeiler met al wat meer ervaring. De Laser is een van de meest populaire eenmansboten ter wereld. Deze snelle en gave boot is makkelijk op te tuigen en wanneer het wat spannend wordt passen we het zeil daar op aan! Voor de Laser moet je in bezit zijn van zwaardboot CWO 2 of tweemans jeugdzeilen CWO 3.

De Laser is een zeilboot die tot een zeer populaire zeilklasse behoort. Een laser is een gemiddelde zwaardboot waarvan het gewicht rond de 60 kilogram ligt.  Een Laser is eenmansbootje waarmee veel internationale zeilwedstrijden worden gehouden. Er is een aantal verschillende types Laser. Deze verschillen van elkaar door het soort tuigage. De romp is identiek voor al deze types. Wij hebben uiteraard alle types in huis! Echter zullen wij voor de jeugd voornamelijk het 4,7 tuigage gebruiken.

  • De 4.7 heeft het minste zeiloppervlak. Het zeil meet 4,7 m².
  • De Radiaal heeft een zeil van 5.76 m².
  • De Standaard heeft een zeil van 7.06 m²

Programma
De vaartijden zijn van 09.30 tot 17.00 uur met natuurlijk een pauze om lekker te lunchen en te chillen op de Watersport Academy. Ook ’s avonds is er genoeg te doen. Als het mooi weer is springen van de Blob, suppolo of gewoon lekker chillen bij het  kampvuur. Zo leer je meteen je (nieuwe) vrienden kennen! Op vrijdag gaan we met zijn allen genieten van de barbecue en het slotfeest. Of wat dacht je van een exotische beachparty?