Instructeursopleiding

Opleidingen

Om zeil en/of surf instructeur te worden op De Kaag is het noodzakelijk om een instructeursopleiding te volgen bij ons. Deze opleiding wordt 2x per jaar gegeven. De opleidingsmomenten vinden plaats in de meivakantie en in de herfstvakantie. Deze week is, naast je eigen vaardigheid, benodigd om instructeur te kunnen worden op De Kaag. Om de opleidingen te mogen volgen moet je minimaal 16 jaar zijn of dat uiterlijk op 1 juli in het daaropvolgende vaarseizoen worden. Ook moet je in het bezit zijn van je eigenvaardigheid diploma CWO III of moeten wij verwachten dat je, in de gelimiteerde trainingstijd, op dit niveau komt in deze week. Tijdens deze week wordt er overdag namelijk niet alleen maar getraind. Er zal veel tijd besteed worden aan theorielessen zoals de methodiek en didactiek die komt kijken bij het lesgeven.

Meivakantie/Herfstvakantie

In de mei- en herfstvakantie geven wij opleidingen om Kielboot-instructeur, zwaardboot-/jeugd-instructeur, surf-instructeur en catamaran-instructeur te worden.
In deze week zal er natuurlijk veel zelf gevaren worden, maar daarnaast zal er ook veel tijd besteed worden aan het leren lesgeven, zowel in theorielessen en praktijklessen.

Voorwaarden voor deelname instructeursopleiding in de mei- of herfst vakantie

– De kosten voor de opleidingen bedragen € 250,-. Dit bedrag dient voor aanvang voldaan te zijn.

– Om deel te mogen nemen moet je in het bezit zijn van 1 van de volgende CWO diploma’s:

  • CWO III in de discipline Kielboot.
  • CWO III in de discipline Zwaardboot én minimaal 1 trainingsweek gevolgd in de discipline Kielboot.
  • CWO III in de discipline Windsurfen.
  • CWO III in de discipline Catamaran.

-Op dag 2 is er een tussenevaluatie van de trainers. Mocht er een reden zijn om met jou in gesprek te gaan over het voltooien van de opleiding, dan zal dit deze dag gecommuniceerd worden.

-Ben je nog niet in het bezit van 1 van bovenstaande diploma’s, maar wel op een dusdanig niveau in één van deze disciplines dat je voor het einde van de week op CWO III niveau zit, zowel qua praktijk als theorie, kan kan je (in overleg) deelnemen voor € 250,-.

– In het seizoen 2020 dien je na het volgen van de opleidingsweek minimaal 3 kampweken of vergelijkbaar(in overleg) te komen werken. Lukt jou dit achteraf helaas niet, dan zijn wij genoodzaakt een naheffing van € 220,- in rekening te brengen.

Lijkt het jou leuk om onderdeel uit te maken van onze crew? Is zeilen en watersport je passie en breng je dit graag over op andere? Heb je interesse of vragen? 

Mail dan naar info@dekaag.nl of bel op 0252-544333