Instructeursopleiding

Opleidingen

Om zeil en/of surf instructeur te worden op de Kaag is het noodzakelijk om een instructeursopleiding te volgend bij ons. Deze opleiding wordt 2x per jaar gegeven. Respectievelijk in de meivakantie en in de herfstvakantie. Deze week is, naast je eigen vaardigheid, benodigd om instructeur te kunnen worden op de Kaag. Om de opleidingen te mogen volgen moet je minimaal 16 jaar zijn of dat uiterlijk op 1 juli in het daaropvolgende vaarseizoen worden. Ook moet je in het bezit zijn van je eigenvaardigheid CWO III of moeten wij verwachten dat je, in de gelimiteerde trainingstijd, op dit niveau komt in deze week. Tijdens deze week wordt er overdag namelijk niet alleen maar getraind. Er zal veel tijd besteed worden aan de methodiek en didactiek die komt kijken bij het lesgeven.

Meiweek

In de mei en herfst vakantie geven wij opleidingen om kielbootinstructeur, zwaardboot/jeugdinstructeur, surfinstructeur en catamaraninstructeur te worden. In deze week zal er wel zelf gevaren worden maar de meeste tijd zal worden besteed aan het lesgeven zowel in de theorie als in de praktijk.

Voorwaarden deelname instructeursopleiding in de mei of herfst vakantie

– De kosten voor de opleidingen bedragen € 250,-, dit bedrag dient voor aanvang voldaan te zijn.

– Om deel te mogen nemen moet je in het bezit zijn van 1 van de volgende:

  • CWO III in de discipline kielboot.
  • CWO III in de discipline zwaardboot én minimaal 1 trainingsweek gevolgd in de discipline kielboot.
  • CWO III in de discipline surf.
  • CWO III in de discipline catamaran.

– Op dag 2 is er een tussenevaluatie van de trainers. Mocht er een reden zijn om met jou in gesprek te gaan over het voltooien van de opleiding, dan zal dit al deze dag gecommuniceerd worden.

– Ben je nog niet in het bezit van 1 van bovenstaande diploma’s, maar wel op een dusdanig niveau in 1 van deze disciplines dat je voor het einde van de week op CWO III niveau zit, zowel qua praktijk als theorie, kan kan je (in overleg) deelnemen voor € 250,-.

– In het seizoen 2020 dien je na het volgen van de opleidingsweek 3 kampweken of vergelijkbaar(in overleg) te komen werken. Lukt jou dit achteraf helaas niet, dan zijn wij genoodzaakt een naheffing van € 220,- in rekening te brengen.