Waterskiën en Wakeboarden

Wakeboarden
De sport wakeboarden is in 1985 ontstaan in de Verenigde Staten. De ervaren surfer Tony Finn ontwikkelde een wakeboard.

Achter onze Ski-Nautiques geven wij al jaren les aan beginnende en geoefende wakeboarders.  Het wakeboard kan je vergelijken met een snowboard op het water. Je staat met 2 voeten ingebonden op het board en wordt voortgetrokken door de boot. Onze Correct Craft Ski Nautique’s zijn uitgerust met een hulpstang (boom) naast de boot, hebben een 343 PK PCM Marine Engine en watertanks.
De tanks zijn ideaal voor het maken van een grotere golf voor de ervaren wakeboarders.  Voor wakeboarders is een skylon (hoge skipaal)aanwezig. Onze instructeurs helpen je graag met de nieuwste tricks op het wakeboard.

Waterskiën
Al meer dan 60 jaar geven wij op ‘De Kaag Watersport Academy’ waterski lessen. Door de hulpstang aan de zijkant van onze boten kan er op jonge leeftijd al gewaterskied worden. De instructeur kan hierdoor makkelijk uitleg geven aan de leerling. Wanneer er meer waterski ervaring is kan er met een lijn achter de boot geskied worden.

Mogelijkheden
U kunt bij ons instructie krijgen in de volgende disciplines; wakeboarden, combo-skiën, monoskiën, slalom-skiën, kneeboarden en blootvoeten.

Wetsuits en zwemvesten worden door ‘De Kaag’ ter beschikking gesteld. Douches en kleedruimte zijn op de accommodatie aanwezig. Natuurlijk kunt u het skiën combineren met de overige faciliteiten van ‘De Kaag’ zoals bijvoorbeeld een barbecue of drankje aan de scheepsbar of op het terras.

 

Sinds 1952 heeft “De Kaag” al meer dan 150.000 bezoekers uit alle windstreken ontvangen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al drie generaties van dienst mogen zijn. Vanuit onze locatie hebben veel gasten kennis gemaakt met het zeilen, hun eerste camp of schoolwerkweek beleefd, andere mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Lees verder